Sunday, 3 April 2011

a nice season for a white weddingvia Whyred
On the 12th of May it will be 40 years since the Mick and Bianca wedding known also as The day the white trouser suit took over as the cool girl's uniform. Nobody seems to mind that Bianca didn't even wear it (she wore a long tight skirt and a jacket), the story of her in an Yves Saint Laurent Le smoking is just way better, well, the story of her wearing nothing underneath Le smoking is way better. 'Nothing comes between me and my smoking.' The Whyred trousers and jacket are the now version of the great White tradition, YSL is just too bourgeois and vintage too obvious. So fresh, so comfy. And since nobody is getting married anymore it works great as a single lady uniform.

Že dolgo iščem head to toe kompletek, v katerem ne bi bila tetkasta in ki bi nasploh odlično skrival, da je 'hlačni kostim', kar, mimogrede, ne zveni vintidž, ampak samo zastarelo. Mislim, res, hlačni kostim? Hkrati bi seveda moral biti hudo udoben in ne Stellasto drag in zelo nekaj-posebnega-za-vsak-dan. Najbrž bi ubožec večino najinih druženj zaključil v čistilnici, ves mačkast, flekast in zguban. Tukaj je videti še bolje in spodaj brez. Toda doma imam še vedno dva bela suknjiča iz Zare, kar je najbrž čisto dovolj, še posebej zato, ker nič ne kaže, da bi v bližnji prihodnosti pobegnila v St. Tropez s kakšnim Jagger Jr.

1 comment:

  1. Haha, spomnim se škandalozne novice o "spodaj brez" gospe Biance (in bila sem praktično malčica...ampak vsi moji rosni spomini so vezani na take lahkotnosti) in ob fotki mi je bolj ostal v spominu bel klobuk s krajci, kot zelo nakazano oprsje. Ipak sem takrat še sanjala o tančici;D

    ReplyDelete