Thursday, 3 February 2011

friends with benefits
Ars Vivendi No. 16, DEC 1992,  photographer: Franci Virant, styling and makeup: Lena Pislak, clothes: Leo Kulaš.
Ars Vivendi was a cult Slovenian fashion magazine produced and read by the bold and the beautiful in the '80s and early '90s. If I am not mistaken it even had an international distribution and of course its very own brand Pro Ars Vivendi with ready-to-wear collections and a perfume. Since I couldn't be a part of it then and there, I am trying to capture some of the mood with a scan of a crisp grungy editorial of good girls gone a little bit bad.

Madrid, pomlad, se mi zdi, da 2004. Na zabavi, ki se je že naslednje jutro v maniri Široko zaprtih oči preoblekla v hotel neštetih soban, srkam gin, se dolgočasim in najbrž govorim z zelo globokim h-jem, za hip stopim na eno izmed plesišč, postanem, moja ušesa preklopijo na mute. Spustim roko proti torbici, zadrga je razprta, denarnica je ušla, ušla, ušla. Kaj mi mar osebna in drobiž, jaz hočem nazaj mojo majhno usnjeno, ker je vijolična in ker je poslednja Ars Vivendi denarnica. To je bil moj edini AV kos. Zdaj listam vintidž Ars Vivendi številke in se učim. O, glej, Blažka in Rohmer. Pa bulerji in čisto sveže srajčne bluze.

4 comments:

 1. Oooo Blažka! V enem od svojih pospravljalnih napadov sem vrgla stran tistih nekaj par izvodov AV iz začetka devedesetih. Sedaj ko gledam tele skene mi je pa seveda neskončno žal. Ampak omara skriva (enkrat obute!) pro ars vivendi lovsko zelene špičake, flat. Sedaj so ravno prav vintidž in grdki da jih lahko peljem s tabo na kavo in moodboard.

  ReplyDelete
 2. Jezus!!! AV je bilo to takrat Uauuuu (in edini). Noh, fotke so pa še danes pretty:)

  ReplyDelete
 3. Sem že po bolhi brskala za AV, ni zadetkov. Niti zelenih enkrat obutih ravnih špičakov ne. V soboto sem imela večer s skenerjem, tako da watch this space, prihaja še in marsikdo.

  ReplyDelete
 4. pa uni lepi zeleni meditativni AV škornji na vezalke...ki jih še zmeraj nosim...

  Sonja Tomažic pa še vedno ful dela, zdaj bolj poslovna, a zelo fina darila, tudi vijolične denarnice...tazadnji so emajlirani loncki in vse ostalo s Plečnikom za mesto Ljubljana (v turist tocki na tromostovju)

  ReplyDelete